Пролет е. Наблжават избори отново. На гости в село Черешовица са представители на ПП ГЕРБ, начело с народният представител г-н Петър Якимов, Юлиян Иванов- председател на Общински съвет Берковица и д-р Зарков- общински севетник, всички от листата на ПП ГЕРБ.

Срещата се състоя в клуба на ловната дружинка на  Черешовица. Изключително голям интерес имаше от страна на хората от селото.Преди започване на срещата гостите раздадоха рекламни материали, малки подаръци, шапки, тениски с логото на ПП ГЕРБ.

Срещатат бе открита от кметския наместник на Черешовица г-жа Петранка Трифонова.

Г-н Якимов в едночасово експозе направи анализ за извършената дейност на ПП ГЕРБ за региона като набеляза най- болните места, направеното по тях и решенията, които са взели за следващи периоди.Отчетено беше ремонта на водоповодната мрежа при църквата, където за изминалата година имаше многократни аварии.

Също така бе отбелязана сумата, която ПП ГЕРБ дариха на църковното настоятелство при храм „Света петка“ в селото, за ремонт на църквата.

Приоритет за следващата година -2014, ще бъде цялостен ремонт на пътя.

Хората имаха много въпроси:

– за дупките по пътя

– за патронажния стол, който бе закрит в средата на Декември 2012

– за битовите кражби и какви мерки ще се вземат

– за безработицата, която е бич за всяко малко населено място

и още куп  други, за които нямаше особено време за отговори.

Скъп гост, който присъства на събранието, бе Негово Високопреподобие Архимандрит Антим- Протосингел на Видинска митрополия и духовен ръководител на Клисурски манастир, покровител на село Черешовица. В края на събранието, той се обърна с благи думи към управляващите, като изрази благодарността за отпуснатата сума от ПП ГЕРБ за ремонт на църквата в селото, говори за благодатта между хората и пожела успех на ПП ГЕРБ на предстоящите избори от името на цялото село.