Борис Младенов
Мими Джонова
Тихомир и Емилия Найденови

По инициатива на група жители на село Черешовица се организира акция по събиране на средства за ремонт на църквата в село Черешовица. Отзоваха се почти всички живущи в селото. Всеки един би искал да види ремонтиран църковния храм, който от много години се руши и пустее и от много години не се е извършвало Богослужение в него, с отворени врати за църковните празници.

Всеки, който е съпричастен към съдбата на една Българска църква, хора свързани по някакав начин с Черешовица, би могъл да направи дарение  в касата на църквата.

Цялото Църковно Настоярелство благодари предварително на всички, които ще се отзоват на молбата ни!

Сред най- големите дарители са:

Негово Високопреподобие Архимандрит Антим- Протосингел на Видинска Митрополия и Духовен ръководител на Клисурски манастир.

Изключително ерудиран, интелигентен, умен, с благ характер, огромно сърце и нежна душа. Отдал се на на делото на Бога, в помощ на вички нуждаещи се от неговите наставления и напътствия, Архимандрид Антим не жали време, думи и действия, да подаде ръка на всеки.
В този труден за църковното настоятелство момент с набирането на средства за ремонта на църквата, той неотлъчно е до делата на църквата в село Черешовица, като всеотдайно помага за решаването на многото проблеми.

Венециян Якимов-временно живеещ в село Черешовица

Борис Младенов- роден в село Черешовица

Мими Джонова- израстнала в село Черешовица

Зорка и Серафим Горанови- родени и живущи в село Черешовица

Георги Михайлов Василев- Роден и израснал в Черешовица

Тихомир и Емилия Найденови- роден в село Черешовица

Ангел Диков- роден в село Черешовица.

Всички жители на село Черешовица:

И още:

Галунка Виденова, Здравко и Будинка Ценови,Елена Първанова- Берковица, Цеца и Тодор Митови, Ягодина Кръстева

С безвъзмезден труд учавстваха:

Със събраните средства успяхме да закупим нова дограма за Църквата, да отремонтираме големи отвори на покрива под камбанарията и затиснем много от пукнатините в храм